Az alvásrendszer összetevőiAz alvásrendszert három összetevő alkotja:


  • Matrac

A matrac az alvásrendszer lelke
 

  • Alap/ágykeret lapja

Az ágykeret lapja hatással van arra, hogy a matrac hogyan reagál az alvó személy mozgására.
 

  • Párna

A matrac a nyakfelületig támasztja a testet és gerincet. A gerinc nyaki szakaszának támasztását csupán párnával érhetjük el.
 

A matracnak általában a test, de különösképpen a gerinc számára jó és korrekt támaszt kell biztosítania oly módon, hogy az alvó személy izomrendszere a testet erőkifejtés nélkül a legtermészetesebb és legkényelmesebb helyzetében stabilizálhassa. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy az alvás minőségének domináns tényezője a matrac. A jó matrac és a megfelelő alvásrendszer megalapozása nélkül nincs jó alvás, mely nélkül nincs normális „élet”.

Tudta-e Ön, hogy az összes rugós Cardo matrac tartalmaz egy egyedi megoldást, mellyel biztosítja a gerinc tökéletes megtámasztását alvás közben? Ez a Cardo Egészség Center.  Ami már a legalapvetőbb kényelmi igényeket kielégítő Prima by Cardo matrac családban is megtalálható, például a Cardo Smart matrac is tartalmazza ezt a termékjellemzőt.
 

Hogyan határozhatjuk meg a matrac minőségét?

A minőség meghatározása szubjektívnek tűnik, mivel az egyes emberek preferenciái és elgondolásai eltérőek. E hézag minimalizálása, a vevőnek megfelelő matrac kínálása, a matrac minőségének vizsgálata és összehasonlítása céljából számos kritériumot határoztak meg, a matrac kívánatos jellemzőinek tisztázására és a matrac minőségének meghatározása végett egy skála létrehozása céljából.
 

Mi az elégséges támasz?

Egyszerűen a fej iránya által tudjuk, hogy a pihenő személy testének megfelelő támasztásával foglalkozunk.
 

Hogyan érjük el?

Annak ellenére, hogy valamennyiünk testének különböző az alakja és a súlya, valamennyi testnek vannak közös jellemzői:

- testsúly eloszlása
- csípő és vállak tipikus hajlása

A test körvonalaihoz igazított matrac lehetővé teszi, hogy az izmok teljesen elernyedjenek és ezáltal lehetséges legyen a teljes fizikai pihenés. Az ideális/optimális matrac a test középső harmadának járulékos támaszt biztosít.

A „támasztóközponttal” rendelkező matrac biztosít egyedül a test körvonalainak és a súlyeloszlásnak megfelelő támaszt.


Kapcsolódó cikkek:Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tovább a következő cikkre