Milyen tényezők befolyásolják a matrac tartósságát?  • Belső maganyagok minősége

A rugó típusa és az acélhuzalok minősége határozza meg az egyedi támasztóegység minőségét. A rugórendszer egyedi egységekből áll, melyek élettartamát támasztóképességük és élettartamuk alatti komfort jellemzőik határozzák meg.

 

  • Rugók összekötésének módja

Egyedi rugók összekötésével egy rugórendszert alkotunk. Az olyan rendszer, melynek rugói lazák vagy nem kapcsolódnak megfelelően a széleknél, kihat a matrac minőségére. A „minőségi matrac” kifejezés logikai háttere egy egyetlen egységként működő rugórendszeren alapul. A Cardo többféle rugórendszert használ a matracok elkészítéséhez: a C777 típusú matrac Cardo Tech 1600 rugózattal, míg a Memory Comfort matrac a csúcsminőségű zsákrugózattal készül.
 

Terhelési és szakítási ellenállás

Ezt két tényezővel fejezzük ki:

- Az alvó személy és a szövet fedőréteg közötti külső kopás
- Rugók és habrétegek közötti belső kopás.

A terhelés minimalizálását minőségi fedőszövet használatával érjük el. A belső kopás minimalizálását a rugók és a habrétegek közé helyezett belső szigetelőréteggel érjük el és ezáltal megszüntetjük köztük a terhelést.
 

Párnázás és fedőanyagok

A rugórendszert kárpitréteg fedi, mely elválasztja a fedőszövetet a rugóktól és védi a kopástól. A párnás anyagok, így a hab és az akril biztosítja a komfortot anélkül, hogy kihatna a támasztásra és ezáltal hozzájárul a matrac tartósságához. A párnás rétegek fedőszövettel összevarrt habanyag-lapokból állnak.
 

Kapcsolódó cikkek:Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tovább a következő cikkre