Komfort

 

Milyen tényezők befolyásolják a komfortérzetet?


  • Rugók

A rugók rugalmasak. A nyomásra összehúzódással vagy kinyúlással reagálnak, majd visszaállnak normális állapotukba. E jellemző által lesz a rugó a matrac fontos és fő tényezőjévé, mivel a matracnak hasonlóképpen kell reagálnia: nyomás hatására benyomódik (amikor az ember lefekszik) és ezáltal támaszt biztosít a testnek és visszaáll eredeti állapotába, amikor a nyomás megszűnik.
 

  • A matrac rugók támasztási pontokat biztosítanak

A párnás rétegek poliuretán hab, latex, akril és más hasonló anyagú rétegekből áll. Néhány réteget a matractól elkülönítve varrnak, míg más rétegeket a rugók közé ékelnek be. A párnás rétegek száma modellenként változó. A párnás rétegek hozzájárulnak a matrac felett a súlyeloszláshoz. Hasonlóképpen finomabbá teszik a test és matrac közti érintkezést és komfortérzetet biztosítanak.
 

  • Klimatikus alkalmasság

E kritérium tárgya a matracnak a hálószobában uralkodó hőmérséklethez és páratartalomhoz való alkalmazkodása. Komfortérzetünk nagyban függ a klímától, különösen a lefekvéskori klímától. A meleg és száraz körülmények kellemesek. Annak érdekében, hogy ne váljon hő vagy hidegközponttá, a matracnak vezetnie kell a nedvességet és fenn kell tartania a hőegyensúlyt. A matracnak biztosítania kell a légcserét, hogy a testmozgással kiáramló nedvesség elillanjon, anélkül hogy hőveszteséget okozna. Alváskor a test izzadással közel fél liter folyadékot bocsát ki. E mennyiség kétharmadát a matrac szívja fel. Egy dupla matrac élettartama alatt 1260 liter, azaz 30 fürdőkádnyi folyadéknak van kitéve! Ezért a matracnak képesnek kell lennie a folyadék felszívására, hogy megelőzze a matrac felületének nedvesedését. Járulékos tényező a klímához való alkalmazkodásra ható fedőréteg. A szövetréteggel rendelkező matracot egy fedőréteg borítja. A jó minőségű szőtt szövet lehetővé teszi a levegőnek és nedvességnek a szöveten keresztül történő áramlását. A műszálas szövet azonban a levegőt felmelegíti, ezáltal fokozott izzadást és a megfelelő alvást zavaró jelentős folyadékmennyiség felhalmozódását okozza. A klimatikus alkalmassághoz nagymértékben hozzájárul a matrac szellőzőrendszere is, mint például a gomb szellőzőnyílások a Cardo Waltz matrac esetén.
 

  • Tartósság

Egy tartós matrac jellemzőit hosszú időre megőrzi. Minél tovább használható a matrac tulajdonságainak romlása nélkül, annál tartósabbnak tekinthető. A vevők a matracot hosszú távú beruházásnak tekintik és a gyártók 8-10 éves élettartamról beszélnek. Ezért fontos, hogy a matracok tulajdonságaikat ezen időtartam alatt meg is őrizzék.
 

  • Fontos tudnivaló!

Személyes magasság  + 20 cm = minimális ágyhossz.

 

Kapcsolódó cikkek:Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tovább a következő cikkre

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus járvány okán kialakult közegészségügyi helyzet miatt 2020. március 28-tól további értesítésig a CARDO mintaboltok zárva tartanak.

Telefonos Ügyfélszolgálat!
Megrendeléseiket, kérdéseiket továbbra is várjuk telefonon vagy e-mailben!
Részletek

Üzleteink továbbra is elérhetőek maradnak, várjuk szíves megrendelésüket vagy megkeresésüket, ahol szakértő kollégáink személyre szabott szaktanácsadással segítenek megtalálni az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást!

Üzleteink elérhetősége:

Budapest:
Tel.: 30/559-9563; email: budapestcity@cardo.hu
cím: XIII. ker., Váci út 168/a (Rénó udvar)

Budaörs:
tel: 30/226-9656; email: budaors@cardo.hu
cím: Alfa Center, Építők útja 2-4.

Győr:
Tel.: 30/559-9490; email: gyoribolt@cardo.hu
Cím: Győr, Bútorgyár út 3.

Szeged:
tel: 30/559-9461; email: szeged@cardo.hu
cím: Napfény Park Bevásárlóközpont, Szabadkai út 7.,

Debrecen:
tel: 30/559-9594; email: debrecen@cardo.hu
Cím: Park Center, Kishatár út 9.


Keressenek bennünket bizalommal!

A gyár és az üzletek újranyitásáról az aktuális közegészségügyi helyzet illetve a hatósági rendelkezések figyelembe vételével döntünk.

További információk itt!