Az alvás jelentősége

 

Az ókori görögök és rómaiak úgy tekintették az alvást mint a halált. A vallásos zsidó lelkét minden este szavaival a Teremtő gondjaira bízza, “Légy áldott, Uram, Istenem… fektess le békében aludni”, és miután felkeltem és kinyilatkoztattalak, “hálát adok Neked könyörülettel meggyógyítottad lelkemet”.

Csupán egy évszázaddal ezelőtt széles körben terjedt el az a nézet, hogy a megfelelő alvási mód az, ha fejünket észak felé, lábainkat pedig dél felé fordítva alszunk. Csak ezen a módon biztosít a Föld észak-déli irányban haladó mágneses erő hatékony és élvezhető alvást.

Benjamin Franklin amerikai feltalálónak is tulajdonítanak egy nézetet. Ő szobájában mindig tartott egy pótágyat, melyre átfeküdt, amikor az első ágya felmelegedett, mert szerinte hatékony alvás csak alacsony hőmérsékleteken lehetséges. Bármit is hiszünk erről, az alvás nem luxus, hanem szükséglet és életünk fő összetevője. 220 000 órát töltünk ágyban, ami körülbelül 25 évnek, életünk egyharmadának felel meg (ha nem vesszük figyelembe más ágyban végzett személyes tevékenységet mint például: olvasás, TV-nézés, házasélet és egyéb).

A Cardo ezeket a termékeket kínálja a minőségi alváshoz: 

Így az alvás domináns esemény életünkben, mely alatt testi és lelki egészségünkhöz hozzájáruló más tevékenység is lezajlik. Az alvás élettanilag a test energiaháztartásának megújításáért felelős. Olyannak, aki éjszaka rosszul alszik, alváshiánnyal küszködik, testmozgása rendszerint lassú és esetlen, izmai befeszülnek, látása tompa, szemeit behunyja. Ez megismerő tevékenységeinek - mind például az emlékezés, tanulás, megértés és egyéb - rovására megy.

Az alvás hozzátartozik a jó egészséghez és helyreállítja mentális, fizikai egészségünket.


Kapcsolódó cikkek:Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tovább a következő cikkre

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus járvány okán kialakult közegészségügyi helyzet miatt 2020. március 28-tól további értesítésig a CARDO mintaboltok zárva tartanak.

Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy ezen idő alatt a gyártás is szünetel. A mintaboltok telefonon, emailben ügyeleti szinten továbbra is elérhetőek. A gyár és az üzletek újranyitásáról az aktuális közegészségügyi helyzet illetve a hatósági rendelkezések figyelembe vételével döntünk.

További információk itt!