Alvás minőségét befolyásoló tényezők  • Az illető fizikai állapota

Bármilyen fizikai fájdalom zavarja a normál alvást. Járulékos alvászavarokat okoznak az idegrendszer, a csontváz nem megfelelő működése, a nem megfelelő testhőmérséklet, a helytelen táplálkozás, a túlsúly és az egyéb kellemetlen fizikai tényezők.
 

  • Az illető mentális állapota

Az érzelmi feszültség akadályozza az elalváshoz szükséges nyugalmat. Ezáltal képtelen előkészülni az alvás I. szakaszára és az illető nehezen tud elaludni.
 

  • A hálószoba klímája

Az optimális hálószoba 15-22 ◦C-os hőmérsékletű és 40-60%-os páratartalmú. E feltételektől való eltérés az izzadás miatt hideg vagy melegérzetet okoz. Minden ilyen változó állandó forgolódáshoz vezet és zavarja a nyugodt alvást.
 

  • Az ágy klímája

Alvás közben a test közel fél liter folyadékot veszít, melynek kétharmadát a matrac és a levegő szívja fel. Az ágy közelében felgyülemlő nedvesség és hő az alvás minőségére ellentétes hatással van.
 

  • Támaszfelület

Alvás közben a testnek és gerincnek megfelelő támaszra van szüksége. Ha olyan felületen alszunk, mely nem biztosítja a gerinc „S” alakú görbületének megtartását, hátfájásunk lesz és alvászavarral fogunk küszködni. A Cardo matracokban a gerinc természetes alakját, az optimális alátámasztást a Cardo Egészség Center biztosítja. Hallott már erről a megoldásról? Sőt, nemcsak a rugós Cardo matrac tudja ezt az alátámasztást biztosítani, hanem az összes Young Cardo ágy és Cardo kanapé is, hiszen ezek mindegyikébe beépítésre került ez a rendszer.

 

Kapcsolódó cikkek:
Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tovább a következő cikkre