Ébredjen fittebben, jobban!

 

Egészséges életmód


Manapság mindenki jobban, helyesebben, egészségesebben próbál élni. Ez a világszerte egyre népszerűbbé váló trend jelzi, hogy mind többen ébrednek rá arra, hogy az egészséges életmód egyben magasabb életminőséget is jelent. Az aktívabb életvitelre való törekvés a hétköznapi élet szinte minden területén megjelent már, és a modern fogyasztói kultúra minden szegmensében érezteti hatását – így egyre többen döntenek az egészségesebb étrend, ezen belül is a bio élelmiszerek mellett. Az életminőséget legjobban befolyásoló tényezők egyike természetesen a sport, a mindennapos testmozgás. A rendszeresen sportolók már régóta tisztában vannak a folyamatos mozgás nyújtotta előnyökkel, és mindent megtesznek azért, hogy az aktív izommunkát – ezáltal jó közérzetüket és egészségüket – fenntartsák. Megfelelő étkezéssel párosítva a sport azonnali pozitív folyamatokat indít el szervezetünkben – ami elsősorban a testsúly és a testfelépítés változásában tükröződik –, pozitív energiákat szabadít fel, jelentősen javítja a hangulatunkat, és összességében sokkal jobb életminőséget biztosít.

A jobb életminőséghez elengedhetetlen a pihentető alvás


Nincs mindenki tisztában azzal, hogy a sport és a megfelelő étkezés kombinációja önmagában sosem lehet igazán hatékony a test számára létfontosságú pihenés nélkül. Az izmok edzése és növekedése a test éjszakai funkcióira is kihat, és a sport eredményességét az alvás minősége különösen befolyásolja. Minden sportoló tisztában van az edzés utáni nyújtás, levezetés, valamint a masszázs és a gerinc megfelelő „karbantartásának” kiemelt fontosságával. Azonban azt már sokan elfelejtik, hogy az izmok ellazulásában és megfelelő regenerálódásában az éjszakai pihenés mennyire fontos szerepet játszik. A testépítés és izomtömeg-növelés kizárólag egészséges és kellemes éjszakai alvás mellett lehet eredményes, ezáltal biztosítja az izomláz-, fájdalom- és izomhúzódás-mentes reggeli ébredést. A megfelelő körülmények közötti, optimális és pihentető alvás a napközbeni teljesítőképességet is fokozza! Na de melyik Cardo matrac fokozza igazán a napközbeni teljesítőképességet?


Bizonyított tény: a jó alvás növeli a teljesítőképességet!


„Hosszabb időszakon keresztüli alvástöbblettel a sportteljesítmény, a hangulat és az éberség fokozottan javul” – derült ki az Alvásszakértők Szövetségének (APSS) Baltimore-ban tartott 22-dik, éves találkozóján, a SLEEP 2008 rendezvényen ismertetett innovatív kutatási eredményekből. A felmérésben részt vevő férfi és női hivatásos úszóknál jelentős teljesítménynövekedést figyeltek meg, miután alvásmennyiségüket napi 10 órára növelték 6-7 héten keresztül. „A kutatás eredményei ráirányították a figyelmet az alvás és sportteljesítmény közötti szoros kapcsolatra, és azt mutatják, hogy az alvás kulcsszerepet játszik az élsportban a kimagasló eredmények elérésében” – mondta a felmérést vezető Cheri Mah, a kaliforniai Stanfordi Alvászavar-Kutató Intézet és Laboratórium munkatársa. „Több és pihentetőbb alvással minden sportág versenyzőinél komoly teljesítménynövekedés érhető el, és biztosítható az egyéni maximális teljesítmény eléréséhez szükséges energiatöbblet” – tette hozzá a kutatásvezető.

Forrás: American Academy of Sleep Medicine

Kapcsolódó cikkek:Vissza az Egészséges Alvás oldalra

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus járvány okán kialakult közegészségügyi helyzet miatt 2020. március 28-tól további értesítésig a CARDO mintaboltok zárva tartanak.

Telefonos Ügyfélszolgálat!
Megrendeléseiket, kérdéseiket továbbra is várjuk telefonon vagy e-mailben!
Részletek

Üzleteink továbbra is elérhetőek maradnak, várjuk szíves megrendelésüket vagy megkeresésüket, ahol szakértő kollégáink személyre szabott szaktanácsadással segítenek megtalálni az igényeiknek legmegfelelőbb megoldást!

Üzleteink elérhetősége:

Budapest:
Tel.: 30/559-9563; email: budapestcity@cardo.hu
cím: XIII. ker., Váci út 168/a (Rénó udvar)

Budaörs:
tel: 30/226-9656; email: budaors@cardo.hu
cím: Alfa Center, Építők útja 2-4.

Győr:
Tel.: 30/559-9490; email: gyoribolt@cardo.hu
Cím: Győr, Bútorgyár út 3.

Szeged:
tel: 30/559-9461; email: szeged@cardo.hu
cím: Napfény Park Bevásárlóközpont, Szabadkai út 7.,

Debrecen:
tel: 30/559-9594; email: debrecen@cardo.hu
Cím: Park Center, Kishatár út 9.


Keressenek bennünket bizalommal!

A gyár és az üzletek újranyitásáról az aktuális közegészségügyi helyzet illetve a hatósági rendelkezések figyelembe vételével döntünk.

További információk itt!