Hírek

Gyógyászati segédeszköz minősítést kaptak a Cardo matracai

gold 14 scaled

A Cardo Bútor és Matracgyártó Kft. számos terméke megkapta a gyógyászati segédeszköz minősítést a GYEMSZI hivatalos vizsgálatán. A matracok 2013. decemberétől egészségpénztári kártyára is elszámolhatók.

 

A Cardo Bútor és Matracgyártó Kft. termékeit a GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet) az idén ősszel végzett vizsgálata alapján minősítette gyógyászati segédeszköznek. Ez a besorolás nem csak a kiváló minőség elismerését jelenti, hanem egyúttal lehetővé teszi a matracok egészségpénztári kártyára való elszámolhatóságát is. Az elszámolható termékek körébe a Silver, a Gold, a Prémium kategóriás, továbbá az iSpace és a Masterpiece típusú matracok tartoznak. A Cardo matracokat jelenleg 19 egészségpénztárnál számolják el, a pénztárak listája folyamatosan bővül.

Miért hasznos egy Cardo matrac?

Alvás illetve fekvés közben a testnek és a gerincnek megfelelő támaszra van szüksége. Ha olyan felületen alszunk, mely nem biztosítja a gerinc „S” alakú görbületének megtartását, hátfájásunk lesz és alvászavarral fogunk küszködni. Az összes rugós Cardo matracra jellemző, hogy a gerinc optimális alátámasztását biztosítja, hiszen mindegyik rendelkezik a Cardo Egészség Centerrel. Ez a speciális, a Cardo által kifejlesztett megoldás tökéletes alátámasztást nyújt a test középső harmadán. Ezáltal optimális helyzetben tartja a gerincet alvás közben – megőrizve annak természetes „S”-alakú görbületét – így védi a gerinc egészségét. Sőt, az Egészség Center segít megelőzni az olyan tartós ízületi-, gerinc- és vállproblémákat, amelyek az ergonómiailag nem megfelelő fekhely következtében alakulnak ki.

Milyen előnyei vannak a Cardo matracoknak?

A közismert Cardo Egészség Centeren kívűl számos előnyös és az egészségre pozitív hatással bíró termékjellemzője van a Cardo matracoknak. A megfelelő alátámasztás és kényelem az Egészség Centeren kívül a minőségi acélból készült, jól terhelhető rugóknak is köszönhető: a Cardo rugórendszerek-akár Cardo Tech rugózat, akár zsákrugók-tökéletes rugalmasságot biztosítanak, hiszen mindegyik matracunkban a rugók sűrűsége optimális. Ezen kívűl mindegyik rugós matracnál masszív acél élkeret is biztosítja a tartósságot.

A felfekvések megelőzésében fontos szerepet kap a viscojel emlékező hab réteg is. Ez az anyag különböző kényelmi rétegek egyik összetevője a Cardo matracoknál. A memory hab néven is közismert anyag hőérzékenységének köszönhetően lassan nyeri vissza eredeti formáját a habszivacsokhoz képest, melyek gyorsan visszaugranak, így ellazít, kényelmes pihenést biztosít. A viscojel matrac anyaga csak enyhe ellennyomást fejt ki a csontos kiemelkedések körül, így tehermentesítve a nyomásnak fokozottan kitett területeket, így megelőzi a bőrfelület elhalását, irritációját a folyamatos, jó vérkeringésnek, és megfelelő oxigénellátásnak köszönhetően. Kiváló rehabilitációs és megelőző tulajdonsággal rendelkezik, sőt alkalmas izomfájdalmak és a csontrendszer szerkezeti változásából adódó fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére. A Cardo Memory Comfort vagy az Energy például egy ilyen matrac.

Ha egy matrac zónákra van osztva, akkor az a matracon belüli függőleges cellákat jelenti, melyek tulajdonképpen a test egyenetlen súlyeloszlását szabályozzák. Ezek a zónák nagyobb és kisebb terhelésnek vannak kitéve, így puhábbak, keményebbek lehetnek. Megkülönböztetünk 3, 5 és 7 zónás Cardo matracokat.: 3 zónás matracok esetén a középső zónán van a hangsúly, ami a derék tájékon lévő nagyobb nyomóerőt szabályozza, a fej- és lábrészeknél puhább az alátámasztás; 5 zónás matracok esetén 5 különböző keménységű matracrész szolgál arra, hogy minden testrészük megkülönböztetett figyelmet kapjon; 7 zónás matracoknál pedig ez a figyelem még tökéletesebb, így alvás közben gerincoszlopunk szinte ideális alátámasztást kap. A zónásításnak köszönhető pontosabb nyomáselosztás is szerepet játszik a felfekvések megelőzésében. Nézze meg a 3 zónás Silver és Gold, az 5 zónás Premium és Masterpiece, illetve a 7 zónás Cardo iSPACE termékeket!

A Cardo iSPACE és a Masterpiece matracok is a NASA űrtechnológiai újítását alkalmazzák a testhőmérséklet szabályozására, az optimális klíma kontroll érdekében. A matrac az Outlast technológiával képes érzékelni az alvó test hő­energiáját és a hő­kibocsátását úgy irányítja, hogy biztosítsa az ideális testh­őmérsékletet az alvás minden pillanatában.

Az innovatív, és különleges Cool ViscoGel réteg, pedig egy újonnan kifejlesztett rugalmas viszkoelasztikus anyag, amely hőérzékeny zselékapszulák millióit integrálja a frissítő, és kellemes alvás érdekében, mindamellett, hogy a memory hab kényelmét is ötvözi. Az új Cardo iSPACE termékcsalád matracai ennek kitűnő bizonyítékai. Ez az új termékcsalád a NASA laboratóriumaiban az amerikai űrhajósok számára kifejlesztett technológiák és anyagok(Cool ViscoGel, 3D szövetbevonat, Outlast) egyedülálló ötvözetét állítja a vásárlók tökéletes pihenésének szolgálatába.

Miért jó, hogy elszámolhatóak a Cardo matracok?

Mindamellett, hogy termékeink egészséges pihenést biztosítanak, szélesebb körben is elérhetővé válnak, hiszen vásárlóink könnyebben hozzáférhetnek minőségi matracainkhoz az egészségpénztárakban. Ezzel a speciális megtakarítással idejében fel tudunk készülni a váratlan egészségügyi kiadásokra is. Sőt, még az adónkból is visszaigényelhetjük általa az egyéni befizetések 20%-át.

Hogyan lehet elszámolni matracainkat az egészségpénztárakban?

A matracokat a boltokban elhelyezett kártyaolvasó terminálon keresztül, illetve az egészségpénztárnak beküldendő számlával lehet elszámolni. A számlát a vásárlás helyén állítják ki, és minden esetben rá kell vezetni a következőket:

-GYEMSZI/025795-003/2013

-EMKI: 0677  

A számla kiállítása után a vásárlónak el kell küldeni az eredeti számlát a vele szerződésben lévő egészségpénztárnak, és a számla beérkezése után jut hozzá a termék vételárához, melyet az egészségpénztár utal a bankszámlájára.

Milyen pénztárakban lehet elszámolni a Cardo matracokat?

Jelenleg a Patika egészségpénztár, az Életút egészségpénztár, az Új Pillér egészségpénztár, az Allianz egészségpénztár, a Vitamin egészségpénztár, a NAVOSZ egészségpénztár, a Vasutas egészségpénztár, az MKB egészségpénztár, a Kardirex egészségpénztár, az IZYS egészségpénztár, a TEMPO egészségpénztár, a DIMENZIÓ egészségpénztár, a GENERALI egészségpénztár, a PROV1TA egészségpénztár, a HONVÉD egészségpénztár, az AXA egészségpénztár, a MEDICINA egészségpénztár, a WELLNESS egészségpénztár, és az OTP egészségpénztár rendelkezik szerződéssel velünk. A pénztárak listáját folyamatosan bővítjük.

További információ: info@cardo.hu, 06/96-511-084

Share this post on Google+